LEGO – Tidsløst legetøj til børn

Køb lego online

Køb Lego og Lego duplo legetøj på nettet hos Kidoo.dk

En af Danmarks absolut største erhvervs succeser hedder Lego. “Lego” navnet er en sammentrækning af ordene “Leg Godt”, og det er netop hvad mange generationer af børn har gjort, – og stadig gør – leget godt.

Virksomheden søgte i 1958 patent på deres særlige byggeklodser, som ved hjælp af små rør kan kobles sammen. Det skulle vise sig at være starten på et stort erhvervs eventyr for den danske familie Kirk Kristiansen.

Legos succes bygger på at firmaet siden starten af været tro mod konceptet – et koncept som fungere. Legetøjet appellerer til barnets kreative sanser og fantasi, så ingen lege bliver ens, når Legoklodsen går sin entré på børneværelset. For de mindste børn laver Lego legetøjslinjen Duplo, hvor de enkelte elementer og klodser og større, og derfor er lettere medgørlig for de helt små – ligesom der også er et sikkerheds aspekt i de større klodser. Ældre børn og voksne kan finde den indre ingeniør frem ved hjælp af linjen Lego Technics.

I starten af 00’erne oplevede man hos firmaet en mindre krise. Denne krise skyldes i høj grad en øget digitalisering blandt underholdning til små børn. Virksomheden var dog hurtig til at få afværget en faretruende situation med lanceringen af flere animationsfilm og computerspil, hvor man til hvert spil og film også lavede fysiske legetøjsfigurer og scenarier. I dag findes der stort set ikke den børnefilm, som ikke er repræsenteret i Legos univers. Af kendte varemærker kan nævnes Star Wars, The Simpsons, Marvel Avengers og Minecraft.

Traditionelt set har Legos produkter oftest været en større succes på drengeværelset end på pigeværelset. Det fik Lego rettet op på med lanceringen af linjen Lego Friends. Dette univers er i lyserøde og “pige-farver”, og her findes der scenarier som f.eks. hestestald og frisørsalon. Mange piger har således skiftet deres Barbie dukke ud med Legos tøse-univers, hvilket førte til at man i 2014 overhalede Mattel, som blandt mange produkter producerer Barbie, og blev verdens største legetøjsproducent.

Find legetøjet hos Kidoo.dk.